Video er blevet en essentiel del af en effektiv digital marketingstrategi gennem hele kunderejsen.

Du skal derfor lave video, hvis du ønsker at skabe tillid og stærkere relationer til dine B2B-kunder, alt imens du hjælper dem godt videre i deres søgen på løsningerne til deres udfordringer.

Men hvordan kommer du i gang med videomarketing, og hvad skal du bruge? Vi præsenterer her de 3 primære arbejdsfaser inden for videoproduktion, samt tips til, hvad du skal bruge og gøre, så du hurtigt og effektivt kan lave din første B2B-video til din B2B-marketingstrategi.

Fase 1: Præproduktion

Først er det vigtigt, at du laver de nødvendige forberedelser inden dine optagelser, så du kommer så tæt på dit ønskede slutresultat som muligt.

Tip 1: Brug dét udstyr du har tilgængeligt

Du tænker måske, at du skal ud og investere i de helt dyre kameraer og stativer, måske endda et helt studie og lydudstyr, før du kan lave en god video? Video til brug online er heldigvis slet ikke så krævende. For at lave din første B2B-video skal du blot bruge:

 • Et kamera
  Hvis du ikke har et kamera, kan du bruge din telefons videooptagelsesfunktion.

 • En mikrofon
  God lyd er essentiel i videoproduktion, og derfor er det vigtigt at optage lyd på en ekstern mikrofon.

 • Et stativ
  Skal du have et stabilt billede, kræver det, at du monterer dit kamera eller din telefon på et stativ.

Tip 2: Hav styr på dit budskab

Som alt andet kommunikationsmateriale kræver det, at du har et klokkeklart budskab. Hav styr på følgende til indholdet i din video:

 • Formål
  Definér helt konkret, hvad du ønsker at opnå med din video. Ønsker du at promovere et whitepaper eller et webinar? Måske vil du undervise slutbrugeren i, hvordan dit produkt fungerer eller fortælle om, hvilke problemer dit produkt løser? Uanset hvad målet er, skal det blot være defineret, før du trykker på ’optag’-knappen.

 • Call to action
  Inkludér et call-to-action i selve videoen, så modtageren ved, hvad de skal gøre, når de har set din video. Skal de kontakte dig, udfylde en formular eller klikke sig videre i kunderejsen og ind til din hjemmeside? Uanset hvad du ønsker de skal gøre, skal dette formidles klart og tydeligt, så din modtager trygt kan bevæge sig videre

Fase 2: Produktionsfasen

Du har gjort det gode forarbejde og er nu klar til at optage din første video

Tip 3: Hold det kort og præcist

Længden på din video er selvfølgelig baseret på, hvilket formål du ønsker at opnå med den. Hold det dog så kort som muligt, gerne imellem 25 sekunder – 1 minut.

Fase 3: Postproduktion

Du skal nu redigere din video. Vi anbefaler at starte med et forholdsvis simpelt redigeringsprogram, men det er dog en god investering at forsøge sig med programmer som Adobe Premiere Pro eller Final Cut Pro, som begge er førende inden for postproduktions software, og det giver også mange muligheder for at udfolde sin kreativitet på sigt.

Bonus: Idéer til videoer du kan lave

Hvad du skal producere af videoindhold, afhænger i høj grad af dit konkrete produkt og din B2B-contentstrategi.

 • Problemløsende video: Vis, hvordan man bruger dit produkt.

 • Webinar: Undervis din målgruppe inden for dét, du er ekspert i.

 • Produktvideo: Præsentér dit produkt.

 • Brand video: Fortæl historien om din virksomhed og jeres kerneværdier.

 • Case video: Demonstrér jeres bedste case-resultater i et interview med jeres mest succesfulde samarbejdspartnere.

Konklusion

Det behøver ikke være svært at producere video til din B2B-marketingstrategi. Det kræver altså, at du til at starte med deler opgaven op i de 3 faser af videoproduktion: Præproduktion, Produktion og Postproduktion og husker at tage dét udstyr du har tilgængeligt i brug, definerer et klart formål, budskab og call-to-action, for at lave din første video.