Er du en af de mange Magento 1-brugere, er det på tide at overveje fremtiden. Magento stopper deres sikkerhedssupport af det første system i juni 2020. Det burde få alle, der stadig bruger den tidligere version, til at sætte kryds i kalenderen. Får du ikke skiftet i tide, kan det have sikkerhedsmæssige konsekvenser at fortsætte efter denne dato. Magentos team vil ikke længere patche eventuelle fejl og huller i deres gamle system. I stedet er alle kræfter sat ind på Magento 2.

Så få sat gang i tankerne om dit site i tiden efter Magento 1’s sunsetting og overvej et skift til Magento 2 så snart som muligt. Men overvej det grundigt. Der kan være flere grunde til at beholde din gamle version lidt endnu.

Er det uoverskueligt? Slet ikke! Læs med her.

 

Skal jeg migrere til Magento 2 i dag?

Har du tænkt dig at køre en sikker og pålidelig webshop, så har du reelt set kun to muligheder: Skift hele dit CMS-system ud med en anden udbyder, eller det mest oplagte; migrere til Magento 2. Vi anbefaler, at du gør en af de to ting inden juni næste år.

Er du beredt på den helt store omvæltning, kan du vælge at skifte CMS, men i dette blogindlæg vil vi fokusere på migrering til Magento 2, da det er den oplagte og nemmeste løsning.

Magento lancerede deres version 2 tilbage i 2015, men mange bruger stadig den gamle version 1. Det er et trygt, stabilt og velkendt system. Derfor har det ikke føles nødvendigt at skifte til den nye udgave. Det kan også virke som en farlig ting at kaste sig ud i. Men igen – bare rolig. Tager man sine forholdsregler og forbereder sin migration fra 1 til 2, kan man (forholdsvist) smertefrit få skiftet det gamle ud med det nye.

Inden du tager skridtet, er der lige et par ting du bør overveje. Ved skiftet kan du opleve problemer og uregelmæssigheder, som giver din webshop (og dermed bankkonto) downtime. Flere har også oplevet hak i trafikken. Derfor bør du lede i Google Analytics efter den mindst trafikerede tid på året, og planlægge at skifte netop dér.

Sælger du f.eks. sneplove, huer og vanter, så er det måske ikke i vinterhalvåret, du skal planlægge skiftet. Sørg for at timingen er tilpasset din forretning, så eventuelle problemer ikke kommer til at koste. Bare for en sikkerheds skyld.

Igen; Magento 1 lukker og slukker først i 2020, så du har stadig tid.

 

Fordele ved migrering

Anden version af Magentos CMS byder på en masse fordele. De siger selv, at 2’eren er fremtidens platform, og det har de langt hen ad vejen ret i.

 

Det anslås, at Magento 2 kører ca. 20% hurtigere end forgængeren. Hastighedsboostet vil ikke blot give dit website en bedre brugeroplevelse, det vil også forbedre dit websites SEO. Er din webshop en af de helt store, kan det også være en fordel, at 2’eren kan køre langt flere ordre igennem end den gamle. De fleste SMV’ere vil dog blot nyde godt af, at man kommer hurtigere rundt på siden og SEO-forbedringerne.
Hastigheden ved stresstest på katalogvisninger viser, at der på PHP 5.6 er en stigning i visninger på 42% og intet mindre end 150% med PHP 7. Så får du implementeret Magento 2 ordentligt, kan det virkelig sætte fut i din webshop.

 

Udover forbedringerne på hastigheden, så byder Magento 2 på flere handy opgraderinger.

  • En forbedret og brugervenlig admin-side, du hurtigt kan vænne dig til.
  • Hastigheden og brugervenligheden optimerer din webshop til mobile enheder, som står for mere end 50% af salg på verdensplan.
  • Mere simpel og bedre kodestruktur, der gør det nemmere at vedligeholde, tilføje og holde styr på Magento 2-opgraderinger og udvidelser.
  • Sidst, men ikke mindst: Sikkerhed. Sikkerhedspatchesne stopper juni næste år, så der vil hackerne finde hullerne.

 

Alt i alt er Magento 2 et bedre CMS end version 1, så det vil ikke skade at skifte, hvis det bliver gjort hensigtsmæssigt. Du kan gøre det nu eller senere. Deadline er stadig juni 2020.

 

Hav planen parat

Når du har fundet en dato for dit skifte, som du er tilfreds med, så sørg for at have planlægningen på plads. Forbered dig på alt, hvad du kan forberede dig på. Du har tid til det – så brug den fornuftigt. Migration er en stor beslutning, så lav en udførlig plan, og undersøg dine usikkerheder inden du står midt i processen.

 

Lav altid backups af al din data fra din nuværende CMS. Du kan højst sandsynligt ikke gå direkte igennem migrationen uden besværligheder undervejs. Så skulle det ske, at alt går i fisk, kan du altid vende tilbage til din backup.

 

Du skal have migreret din webshops data fra version 1 til 2. Her har Magento selv lavet et godt værktøj til at overføre og tilpasse data fra din gamle version til Magento 2, som de kalder ”Data Migration Tool”. Du kan læse mere om værktøjet og migration her.

 

De har også lavet et flowdiagram, som er rimelig nemt at følge.

Du kan højst sandsynligt ikke gå igennem alle steps i diagrammet på én gang, men brug det som et godt overblik over, hvor du er henne i processen.

Skal du have lavet ændringer i dine extensions eller din topologi, så sørg for, at få det gjort, inden du skifter. Tjek også om de extensions, som du benytter dig af, er kompatible med Magento 2. Læs mere om planlægning, forberedelser og forholdsregler på Magentos egen side.

 

Til sidst vil vi sige, at du kan tage det ganske roligt. Selvom det muligvis virker uoverskueligt, så skal du nok komme igennem migrationen. Har du prøvet at opgradere i version 1 til en nyere version 1, så kan vi berolige med, at Magento regner med 20% mere arbejde ved at opgradere til Magento 2.

 

Held og lykke med migrationen og RIP Magento 1!