Søgemaskineoptimering Aarhus

Find dit budget

ROI - Return On Investment

En af de store styrker ved online markedsføring, er muligheden for at måle på effekten af det. Resultaterne af denne måling kan bl.a. bruges til ROI beregning.

Og ROI beregning er noget vi SEO virksomheder generelt holder meget af, da det giver et klart billede af hvilke økonomiske resultater vi skaber for vores kunder.

Kort fortalt handler ROI beregning om at finde ud af, hvad man får for sit markedsføringsbudget, eller mere konkret hvilket afkast man får af hver enkelt investering. For bedst muligt at beskrive denne proces, kan vi tage udgangspunkt i f.eks. Google AdWords, der giver mulighed for at sætte en specifik grænse for, hvad man vil betale for et klik. Når man benytter Google AdWords, skal man vurdere hvad man ”må” betale for de besøgende man får. Hvis man f.eks. sælger børnetøj, er man måske villig til at betale 3 kroner pr. klik og så er det vigtigt at vide om denne pris er forsvarlig. Skal der f.eks. 100 klik til et salg, betyder det at en købende kunde koster 300 kr. Hvis et gennemsnitssalg generet på baggrund af en søgning på ordet ”børnetøj” giver en omsætning på 400.- og avancen ligger på 200.- kan det hurtigst konstateres, at økonomien på dette søgeord ikke hænger sammen, hvorfor klikprisen så må justeres eller søgeordet udelades fra kampagnen.

Vi oplever jævnligt at måling på en hjemmeside, viser at en kunde markedsfører sig 10 forskellige steder, hvoraf det faktisk kun er 3 af dem der leverer den samlede omsætning. De sidste 7 er derfor penge ud af vinduet, der ligeså godt kunne være investeres i noget mere effektivt, eller trækkes ud i løn

Kompetencekanalen A/S
  • Red Barnet erhvervspartner
  • Red Barnet erhvervspartner
  • Gazelle 2016
  • FDIH partner
  • Gazelle 2015
  • Gazelle 2016

KompetenceKanalen A/S © 2019
Store Torv 5 - DK 8000 Aarhus C
CVR: 32 65 33 08
Telefon: 7070 2080